ALUMINIUMvakman

Zoekresultaten voor ""
Filters
Geen producten gevonden...

Aluminium profielen - brut / onbehandeld / blank ALU profiel

Aluminium profielen bestelt u eenvoudig & voordelig bij ALUMINIUMvakman.nl; De online aluminium profielen specialist! Met een gerichte collectie aluminiumprofielen, waarbij de meest gebruikte 'profiel typen' en per type de meest gebruikte afmetingen direct online - op maat - bestelt kunnen worden, is de kans groot dat u bij ons een passend ALU profiel vindt! Met een team vakmannen, eigen werkplaats (zagerij), een grote eigen voorraad & een gebruiksvriendelijke webshop zijn wij ideaal ingericht op het optimaal faciliteren van de moderne (online) consument. Wij combineren een scherpe prijs met een maatwerk product & een snelle levering. Aluminium profielen bestelt u dus eenvoudig online bij ALUMINIUMvakman.nl! Onderstaand een toelichting van de diverse 'aluminium profiel typen' die onderdeel uitmaken ons online ALU profiel assortiment.

Een gericht assortiment aluminium profielen.

Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u een gericht assortiment aluminium profielen en al deze ALU profielen worden speciaal voor u op maat gezaagd. Daarnaast kunnen wij het merendeel van onze aluminium profielen ook direct voor u in verstek zagen, zowel 1-zijdig als 2-zijdig uiteraard. Dit kunt u op een productdetail pagina (van een specifiek aluminium profiel) eenvoudig 'mee bestellen'. Wij hebben bewust gekozen voor een gericht assortiment waarbij de meest gebruikte aluminium profielen in Nederland en België direct online te bestellen zijn voor een scherpe prijs en met een snelle levering uit eigen voorraad. Mocht het door u gewenste aluminium profiel en/of de specifieke maatvoering er niet bij staan, bel of mail ons dan even. Ook kunt u in dit geval gebruik maken van ons online offerte aanvraagformulier. Wij zorgen ervoor dat u snel een gericht antwoord + prijsvoorstel ontvangt!

ALU profielen: koker, buis, hoek, L, U, T, strip & staf. 

De meest gebruikte aluminium profielen, en per profiel uiteraard de meest gebruikte afmetingen, direct online te bestellen in een lengte op maat - van 10 cm tot en met 600 cm. Met uitstek het meest gebruikte profiel van aluminium, de aluminium koker. Bij ALUMINIUMvakman.nl vindt u, naast een verzameling van alle aluminium koker profielen, ook een gerichte collectie aluminium koker vierkant & aluminium koker rechthoekig

En natuurlijk mag de aluminium buis, ook wel ronde aluminium koker profielen genoemd, niet ontbreken. Met een gerichte collectie ronde ALU profielen, met een diameter van 15 mm tot 70 mm vindt u bij ons de meest gebruikte profielen direct online, voor de beste prijs uiteraard! 

Daarnaast bieden wij een gerichte collectie aluminium hoekprofielen (gelijkzijdig), aluminium L profielen (ongelijkzijdig), aluminium U profielen (gelijkzijdig) en aluminium T profielen (gelijkzijdig). Ook hierbij kunt u de meest gebruikte afmetingen direct online bestellen. 

En naast bovenstaande 'holle' profielen vindt u bij ons ook diverse 'massief aluminium profielen', waaronder een uitgebreid assortiment aluminium strip (plat) en aluminium staf, waaronder zowel aluminium vierkant massief en aluminium rond massief

ALU profielen van brut (onbehandeld) aluminium. 

Onze ALU profielen betreffen brut aluminium, ook wel onbehandeld, onbewerkt, ruw en/of blank aluminium genoemd. Brute aluminium profielen zijn niet behandeld met een anodiseerlaag en/of coating. Onbehandeld aluminium heeft in het begin een glanzend oppervlakte, dat in de loop der tijd af zal nemen tot een dof(fer) oppervlakte. Houdt hier dus rekening mee. 

Een veelgestelde vraag: 'Kunnen brut aluminium profielen gebruikt worden voor buitentoepassingen?'. Het antwoord op deze vraag is ja, maar hierbij dient u wel met een aantal zaken rekening te houden. Allereerst zal er bij profielen van aluminium, die in contact komen met zuurstof, altijd een oxidelaag vormen. Dit laagje is dun, maar volledig gesloten en hecht zich stevig aan het oppervlakte van het aluminium profiel. De oxidelaag beschermt het alu profiel en verhoogt de weerstand tegen corrosie. De oxidelaag is 'zelfherstellend' in het geval van bijv. krassen, waterbestendig en qua hardheid vergelijkbaar met glas. Deze oxidelaag zorgt tevens ook voor het 'doffer worden' van het oppervlakte van uw aluminium profiel.

Deze kenmerkende eigenschap van aluminium zorgt er ook voor dat blank aluminium buitenshuis gebruikt kan worden. Wel is het zo dat een aantal factoren zijn die de corrosiebestendigheid van het aluminium profiel negatief beïnvloeden; contact met andere metalen (koper, lood, ijzer) zeker in combinatie met een hoog vochtgehalte, anorganische zuren (zoutzuur en zwavelzuur), gechloreerde oplosmiddelen, kwik en gerelateerde zouten, zeewater, vochtige houtsoorten, hout geïmpregneerd met koperhoudende zouten, Alkaline bouwmaterialen (zoals vers beton). Ook is het zo dat vervuiling kan zorgen voor een vermindering op het gebied van corrosiebestendigheid van een profiel van aluminium, zeker indien het vuil vochtig is. Wij adviseren dan ook altijd om het aluminium profiel 2 maal per jaar te reiningen (dit is uiteraard afhankelijk van de mate van vervuiling). 

Een aluminium profiel kopen kan eenvoudig online!

Een aluminium profiel kopen doet u bij ALUMINIUMvakman.nl voordelig, eenvoudig & veilig online. Hoe werkt het precies? Allereerst kunt u snel een selectie maken naar het door u gewenste aluminium profiel. Onze basisnavigatie, oftewel de productcategorisatie, is opgedeeld per 'profiel type'. Wanneer u doorklikt naar het gewenste profiel type, komt u direct uit bij een gerichte product collectie, of kunt u nog een verdere onderverdeling selecteren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij aluminium koker profielen, waarbij we een onderverdeling gemaakt hebben tussen 'vierkant' en 'rechthoekig' (naast het totaaloverzicht van alle alu koker profielen uiteraard). 

Wanneer u eenmaal een keuze heeft gemaakt voor het gewenste aluminium profiel type, ziet u een overzicht van alle producten. Deze producten zijn altijd gesorteerd op basis van maatvoering, waarbij het eerste product de 'kleinste profiel afmeting' betreft. Wanneer u specifiek op zoek bent naar een specifieke breedte, hoogte, diameter en/of dikte, kunt u ook gebruik maken van onze handige filterfunctie. Selecteer hierbij de gewenste waarde en het productaanbod van ALUMINIUMvakman.nl wordt direct gefilterd, wel zo handig!

Wanneer u de juiste afmeting gevonden heeft kunt u doorklikken naar de productdetailpagina. Al onze aluminium profielen zijn in een lengte op maat te bestellen: van 10 cm tot en met 600 cm. U dient hierbij binnen STAP 1 de gewenste lengte in te voeren. LET OP: zorg er hierbij voor dat u de lengte in het gewenste aantal cm invoert. Wenst u een aluminium profiel van 123 cm, vul bij stap 1 dan '123' in. Wanneer u vervolgens op bereken klikt (de groene button / knop), wordt de exacte prijs van het profiel op maat direct vertoond. Wanneer u een 'recht afgezaagd profiel' bestelt kunt u nu eenvoudig het product toevoegen aan uw winkelwagentje. Vervolgens kunt u uw bestelling afronden en de betaling uitvoeren, dit gebeurd uiteraard in een goed beveiligde betaalomgeving. Kiest u voor een profiel in verstek gezaagd, ontvangen wij graag wat meer informatie, onderstaand een toelichting. 

Een profiel in verstek gezaagd online bestellen. 

Het merendeel van onze aluminium profielen, m.u.v. onze aluminium buizen en ronde staven (massief rond), kunnen ook direct in verstek gezaagd besteld worden. Hierbij kunt u kiezen uit 1 kant of 2 kanten in verstek gezaagd. Indien u hiervoor kiest verschijnt er een extra invulveld, namelijk 'specificaties'. Hierbij vragen wij u om de specifacties van de gewenste zaagsnede(s) op een specifieke wijze aan te leveren. In het blauwe vak staat een link 'bekijk aanleverspecificaties'. Wanneer u hierop klikt vindt u een overzicht van alle aluminium profielen die in verstek gezaagd aangeleverd kunnen worden. Per 'type profiel' wordt vervolgens toegelicht welke maten wij graag wensen te ontvangen en op welke manier. Deze informatie kunt u vervolgens 1-op-1 invoeren in het veld 'specificaties'. Wij verzoeken u vriendelijk om de aanleverspecificaties precies op te volgen, om misverstanden te voorkomen. Zo ontvangt u altijd een aluminium profiel - op maat & in verstek gezaagd - dat precies bij uw wensen past! Het in verstek zagen doen wij voor een scherpe & vaste meerprijs per aluminium profiel, de prijs wordt duidelijk in beeld gebracht onder de specifieke verstek zagen optie (1 kant en 2 kanten). 

De voordelen van aluminium

Waarom zou u kiezen voor een profiel van aluminium? Aluminium is een mooi zilverwit materiaal, extreem licht (slechts 1/3 van het gewicht van staal), maar desondanks niet minder slijtvast en corrosiebestendig (dankzij een dunne oxidehuid), m.u.v. spanningscororrosie. Daarnaast kan aluminium redelijk eenvoudig gevormd worden en is aluminium geschikt voor zowel (laser)snijden als in vorm gieten. Daarnaast is aluminium een van de meest gerecyclede materialen en dat is niet voor niets het geval. Aluminium is praktisch 100% herbruikbaar en is niet tot nauwelijks aan kwaliteitsachteruitgang (lees: degeneratie) onderhevig. Een mooi, licht, slijtvast en corrosiebestendig materiaal, evenals milieuvriendelijk (met het oog op recycling) en extreem duurzaam. Een ideaal materiaal voor profielen dus! 

De gespecialiseerde vakman, maar zeker ook de moderne doe-het-zelver kan niet zonder aluminium profielen. Profielen van aluminium worden gebruikt voor o.a. constructiebouw, dak-, wand- en gevelbekleding en diverse interieur toepassingen. Denk hierbij aan het vervaardigen van meubels zoals kasten, stoelen, banken, tafels en bedden. Ook zijn ALU profielen erg populair als 'afwerkprofiel', voor bijvoorbeeld de vloer, de trap, de keuken, de douche, etc. 

© Copyright 2024 ALUMINIUMvakman - onderdeel van Roca Online B.V.
Manage cookies